PhDr. Jarmila Holášková, DiS.

Váš osobní terapeut a poradce

Přihlásit

O mně

Jsem frenštátská rodačka. Profesně jsem se vysokoškolským studiem, prací a zejména nadšením pro pomoc lidem kvalifikovala na sociálního pedagoga. Působila jsem ve všech možných pobytových a terénních formách sociálních služeb s různými sociálními skupinami, přičemž se mi podařilo získat zkušenosti a porozumění s rozdílnými typy lidí. Vysokoškolského vzdělávání (VOŠS Ostrava, UP Olomouc, UTB Zlín) jsem se začala specializovat na socializační a resocializační proces osob, které se neztotožnily s běžným očekáváním společnosti. To mě naučilo lidi neodsuzovat a chápat jejich důvody a motivy k jejich jednání. V rámci celoživotního studia a díky pracovním příležitostem jsem získala zkušenost jednat a následně pomoc lidem změnit svůj způsob života nebo jej obhájit. Polovinu své skoro již pětadvacetileté pracovní kariéry vykonávám na manažerské pozici, což mi v kombinaci s mou extrovertní a optimistickou povahou umožňuje načíst lidi a velmi rychle se na ně emočně a empaticky naladit.

Psychoterapeutickému poradenství se již věnuji skoro desátým rokem. Absolvovala jsem akreditovaný pětiletý výcvik s integrativním zaměřením na metody a techniky práce s malou i velkou skupinou s následným dvouletým výcvikem v systematické supervizi (Psyché). Pokračovala jsem výcvikem v transakční analýze (S.E.N.A.), rodinnými rekonstrukcemi (Institut Virginie Satirové), metodou EMDR (CIPE) a mnoha dalšími odbornými kurzy a tréninky (krizová intervence, mediace, relaxační techniky, facilitace, paliativní péče aj.).

V poslední době se zaměřuji především na práci s traumatem a na stabilizaci akutního stresového syndromu, a to prostřednictvím metody  EMDR, kterou rozšiřuji o použití přístupuy ASSYST (Humanitarian Psychosocial Project), IGTP-OTS (Integrative Group Treatment Protocol for Ongoing Traumatic Stress) a The Flash Technique.

   

 

V současné chvíli mi konečně pracovní a zejména rodinný čas umožňuje rozšířit své působení i na poradenský proces v mém rodném okolí se zaměřením na svou milovanou psychoterapii. Jestli hledáte pozitivně laděného terapeuta se srovnaným vlastním životem, který nikoho neodsuzuje, má pochopení pro všechny lidské slabosti a nemyslí si, že radikální změnou se vždy dosáhne kýženého výsledku, navštivte mne.

Jsem členem:

Řídím se  etickým kodexem Evropské asociace pro psychoterapii, etickým kodexem sociálních pracovníků a etickým kodexem Evropské asociace integrativní psychoterapie.

Zároveň jsem pověřená k výkonu sociálně-právní ochrany dětí, a přestože nejsem cíleně zaměřená na práci s dětmi, když je nejhůř, ráda pomůžu.